Bierblomme 40 % Alc. Vol.

4cl / 20cl / 70cl


Dit verrassende en heerlijk geurende bierdistillaat is het resultaat van een gepassioneerde samenwerking tussen An, die tijdens haar stage in de Elzasstreek haar liefde en fascinatie voor de bierschnaps opvatte, en Patrick van stokerij De moor te Aalst.

Als geen ander kent hij de impact van kruiden tijdens het destilleren en gidste hij ons bij het zorgvuldig selecteren van 6 kruiden die tijdens het dubbel opstoken van ons bier "Spécial" De Ryck worden toegevoegd. Majestueus hoe de delicate aroma's uit het glas walsen!

Bierblomme is dus een brandewijn gemaakt op basis van Spécial De Ryck, gearomatiseerd met 6 verschillende kruiden waaronder sinaasappelschil en hopbloemen. Vandaar ook de naam: Bierblomme.

culinaire tips

Onze Bierblomme is niet alleen een zalige opwarmer na een deugddoende herfst- of winterwandeling, het is ook een ideaal digestief na een heerlijke maaltijd.
Deze aromatische eau-de-bière leent zich ook perfect tot menig culinair experiment van verrassende basis voor een sour cocktail of een geurige 'Herzeelse' koffie tot een ideale pairing met perensorbet als tussengerecht of delicieus voor het inleggen van rozijntjes om er een originele rozijnentoast mee te maken voor bij een rustieke kaasplank.
HET PURE VERHAAL VAN BIERBLOMME

Iets unieks in België!  Een brouwerij met een eigen bierbrand.  Het is geen bier, maar ook geen jenever,... het is familie van de Schnaps.

Bierbrand of eau de Bière is omstreeks 1600 – 1700 vanuit Duitsland en de streek van de Elzas naar onze regio overgewaaid. 

Aan het pure bierdistillaat werden 6 kruiden toegevoegd om deze bierbrandewijn z'n heerlijk geurende aroma's te bezorgen. We kozen onder andere voor sinaasappelschil die een mooie fruitige neus geeft en de hoppebloemetjes, die niet alleen ook één van de 4 hoofdingrediënten van onze bieren vormen, maar ook hier z'n "naam" maakt. (Blomme is het Vlaamse dialect woord voor bloem)


Terug naar alle bierdelicatessen


Geïnteresserd in het verdelen,verkopen of aanbieden van onze bierdelicatessen in uw zaak?
We horen het graag.

1 / unieke en verrassende smaken

2 / ambachtelijke receptuur

3/ ideale foodpairing- of aperitiefsuggestie

4/ Vervolledig van uw bier-geniet-moment

Neem contact op

© 2022 Brouwerij De Ryck - BTW BE 0426.062.305 - sitemap - privacy policy - cookie policy Quoted: Websites met méér
135 jaar bierpassie , ons geschenk aan u!
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Brouwerij De Ryck gebruik van cookies. Meer informatie   OK