De Rycke geschiedenis

Brouwerij De Ryck is een ambachtelijke brouwerij met een rijke geschiedenis.

De brouwerij werd in 1886 opgericht als ‘Brouwerij De Gouden Arend’ door Gustave De Ryck tegenover de kerk in het Oost-Vlaamse Herzele . Herzele is niet alleen onze thuisbasis, maar het is ook de bron die zorgt voor de unieke smaak in onze bieren. Wij hebben dan ook veel aandacht voor onze omgeving en onze lokale verankering.

Bij het creëren en brouwen van elk van onze bieren streven we naar topkwaliteit vanuit het respect voor onze geschiedenis en in connectie met de hedendaagse markt, ... tradititie en innovatie gaan hand in hand.

Ons uitgebreid assortiment en de uitmuntende kwaliteit van onze bieren zijn ons visitekaartje en het resultaat van een jarenlange traditie en knowhow, overgeleverd door generaties.

vakmanschap overgeleverd door generaties

Reeds 5 generaties
Belgian Family Brewers

Brouwerij De Ryck is een familiebedrijf uitgegroeid tot een moderne brouwerij die geleidelijk aan de wereld verovert met 8 uitmuntende speciaalbieren, stuk voor stuk gebrouwen met respect voor het ambacht en de traditie en met passie geserveerd.

Aan het hoofd van de brouwerij staat Anne De Ryck, de eerste vrouwelijke brouwingenieur van België en de vierde generatie van deze familiebrouwerij. Zij wordt bijgestaan door een enthousiaste, jonge vijfde generatie Bram en Miek.

 


Onze waarden

Innoveren met respect voor
traditie en vakmanschap

Brouwerij De Ryck is een charmante, karaktervolle brouwerij met respect voor waarden en tradities. Het traditioneel brouwen, cultiveren van onze eigen levende gistcultuur, de smaak putten uit ons eigen bronwater... alles gebeurt steeds met de voeten op de grond en net dat vormt de signatuur én de smaak van al onze bieren. Met de neus naar de toekomst maar nooit vergetend waar onze roots liggen.

Met ons 125-jarig bestaan creeërden we het verjaardagsbier ‘Gouden Arend, als eerbetoon aan en uit dankbaarheid voor onze overgrootvader en stichter.

Ook Clément heeft zijn naam te danken aan een van onze voorvaderen, namelijk aan de tweede generatie brouwer van de brouwerij.

We hebben ons vakmanschap dan ook echt aan hen te danken want recepten en know-how worden van generatie op generatie doorgegeven. Dat zorgt er voor dat we vanuit passie voor de stiel én het product blijven brouwen en innoveren.

De renovatie van onze schouw, de nieuwe loods met groen omringd, onze deelname aan Universitaire studies en  aan vooruitstrevende projecten.. het zijn enkele voorbeelden van hoe we bij Brouwerij De Ryck blijven innoveren.

We zijn een kleine brouwerij met grootse dromen, maar steeds met en vanuit respect voor onze roots.

Belgian Family Brewers - Brouwerij De Ryck

Proud member of 'Belgian Family Brewers'

Meer info op Belgian Family Brewers

Laat ons je meenemen in onze Rycke geschiedenis en bezoek onze brouwerij

1 / ontvangst met gepassioneerd gids
2 /degustatie van minstens 2 van onze heerlijke bieren met hapjes met onze heerlijk smeuïge bierpaté
3 / een heerlijk schuimend souvenir om thuis na te genieten

 

Plan een brouwerijbezoek

© 2022 Brouwerij De Ryck - BTW BE 0426.062.305 - sitemap - privacy policy - cookie policy Quoted: Websites met méér
135 jaar bierpassie , ons geschenk aan u!
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Brouwerij De Ryck gebruik van cookies. Meer informatie   OK